greencardio

Pacient

img art

Majoritatea pacientilor ce sufera de boli cardiace vin din medii in care accesul la medicina specializata este limitat, singurul lor contact cu personalul medical fiind medicul de familie. Alti pacienti doresc sa isi investigheze starea de sanatate fara a merge la medicul de specialitate.

Aplicatia GreenCardio© va facilita accesul acestor oameni la consultatii din partea personalului medical specializat in cardiologie prin intermediul medicului de familie, favorizand rapiditatea raspunsurilor la evaluarile cardiologice in colaborare cu istoricul medical al pacientului (valorile tensiunii arteriale, greutate, diabet, fumator - ce influenteaza direct activitatea cardiaca) si permite medicului specialist sa transmita prompt recomandari terapeutice de la sute de km distanta.

Pacientii cu probleme cardiace care au beneficiat de ingrijire medicala de specialitate continua monitorizarea activitatii cardiace la domiciliu, fiind instruiti sa utilizeze dispozitivul ECG si sa transmita rezultatul analizei ECG conform recomandarilor, prin intermediul aplicatiei GreenCardio©. Atunci cand pacientii transmit rezultatul ECG catre medic, acesta este inregistrat intr-o baza de date avand loc astfel monitorizarea continua si feedback-ul rapid ce reduce aparitia problemelor cardiace grave. Practic, aplicatia imbunatateste gradul de constientizare al pacientilor si motivatia de a urma tratamentul oferind mai mult decat posibilitatea transmiterii rezultatului unei electrocardiograme, asigurand o colaborare continua medic-pacient.

GreenCardio© inseamna monitorizarea pacientilor varstnici si a celor ce raman nesupravegheati pentru perioade mai lungi de timp. Persoanele in varsta adesea au un nivel mai ridicat de satisfactie psihica atunci cand pot ramane independenti. Datorita usurintei de utilizare, nu este necesara prezenta continua a membrilor familiei.

Pacientii fara probleme cardiace, care nu urmeaza un tratament de ingrijire pe termen lung, viziteaza medicul de familie de doua sau trei ori pe an. Prin intermediul GreenCardio© medicul de familie poate transmite in baza de date rezultatul analizelor ECG creandu-se un istoric pe baza caruia pot fi identificate si gestionate din timp eventuale probleme.

In general, medicii specialisti sunt de parere ca un astfel de sistem de ingrijire reduce riscul de accident cardiovascular.

10 avantaje pentru pacienti:
   - eficientizarea procesului de investigare prin eliminarea vizitei la spital. Pacientii nu
trebuie sa se deplasese pe distante mari pentru a avea acces la o consultatie de
specialitate.
   - costuri reduse la consultatii deoarece pacientul plateste doar consultatia medicului de
familie, nu si a medicului cardiolog.
   - metode de tratament personalizat
   - monitorizare continua a bolilor cardiace cronice
   - descoperirea precoce a bolilor cardiovasculare
   - serviciu de monitorizare post-operatorie non-stop folosind dispozitivele mobile
   - colaborarea medicala imbunatatita care micsoreaza timpul de raspuns
   - diagnosticarea rapida de catre specialist.
   - primirea unui serviciu permanent de monitorizare post-operatorie folosind dispozitul
mobil
   - investigatie rapida prin programare la medicul de familie

img art