greencardio

GreenCardio©

In Romania, conform studiilor recente, bolile cardiace sunt a treia cauza a mortalitatii. Si asta deoarece gradul de informare a populatiei este redus dar si pentru ca o mare parte dintre acestia nu au acces la servicii medicale. Accesul poate fi limitat deoarece pacientii locuiesc in zone rurale fara spitale in apropiere, din motive financiare, pentru ca au anumite disabilitati si nu sunt transportabili sau starea lor de sanatate nu le permite deplasarea pe distante mari.

Echipamentele medicale mobile impreuna cu noile metode de lucru ofera sprijin medicilor pentru ingrijirea pacientilor la domiciliu, permitandu-le acestora sa ramana cu familiile lor si sa evite stresul internarii in spital. GreenCardio© este aplicatia de telemedicina care impreuna cu dispozitivul ECG EHO Mini permite supravegherea la distanta (la domiciliu, la birou sau in comunitate) a pacientilor si ofera posibilitatea transmiterii de la distanta a recomandarilor medicale de specialitate.

GreenCardio© permite raportarea lunara si personalizata a activitatii cardiace, impreuna cu medicatia aferenta.

Un alt aspect important al sistemului GreenCardio© este ca nu obliga personalul medical sa desfasoare o activitate diferita, fata de cea zilnica, dar se observa efecte benefice asupra timpului de raspuns al medicului specialist, mentinerea istoricului pacientului si cresterea calitatii activitatii medicale.

GreenCardio© sustine imbunatatirea si eficienta actului medical prin reducerea muncii administrative de rutina, ca reintroducerea informatiilor deja existente in format electronic prin precompletarea lor, prin vizualizarea rapida a informatiilor de interes si prin rapoarte edificatoare.

GreenCardio© ajuta la cresterea calitatii si eficacitatii serviciilor de asistenta medicala si permite o abordare diversificata a actului medical.

Siguranta si securitate - tehnologia folosita de GreenCardio© permite pastrarea in siguranta a informatiilor confidentiale ale pacientului pentru o perioada nedeterminata de timp. Aceste informatii sunt usor accesibile pentru medicii de familie si alti specialisti, asigurandu-se suportul decizional si reducandu-se astfel timpul de asteptare pentru primirea ingrijirilor necesare. Aceste informatii sunt actualizate cu usurinta de fiecare data cand un pacient primeste tratament, un nou diagnostic si pot fi vizualizate atat de catre pacient cat si de personalul medical. Pacientii pot fi siguri ca informatiile lor sunt in siguranta iar modul electronic de stocare permite portabilitatea datelor intre diferite sisteme medicale.